Værsgo - Skandinaviens største udvalg i voksdug

En voksdug beskytter dit bord, gør borddækningen mere dekorativ og indbydende og skaber den gode stemning.

Voksdug er en plastikdug (PVC) med en ikke vævet fleece-agtig bagside. Alle vores voksduge er godkendt i henhold til ØkoTex-Standard 100, og langt de fleste af vores voksduge er helt fri for ftalater. En voksdug kan også bestå af et stykke vævet stof pålagt en plastikoverflade (PVC) - man kalder det også en tekstil-voksdug. Den er normalt kraftigere og stærkere (og dyrere) - nærmer sig prisen på en akryldug. Voksduge findes i forskellige bredder 140cm, 160cm og 180 cm. Vi sælger også runde og X-tra kraftige voksduge.


Fordele  

Voksdug er prisbillig, nem at tørre af og udvalget er stort, fås i utal af farver, motiver og designs. Overfladen på en voksdug er robust og nem at vedligeholde. Derfor passer en voksdug godt til børnefamilier, da den holder til det meste.

 

Brug og pleje 

En voksdug holder dog ikke til hvad som helst. Fødevarer og drikkevarer kan nemt tørres af. Men kuglepen, læbestift, neglelak, skocreme og lignende er så godt som umuligt at vaske af. Nogle slags tomat og karry saucer mv. kan også efterlade pletter. Tør derfor straks med en fugtig klud. 

Overfladen tåler ikke varm madolie, og tallerkner og fade direkte fra ovnen må ikke stilles direkte på den. 


En voksdug kan ikke vaskes i en vaskemaskine, men rengøres med fugtig klud og varmt vand med lidt vaskemiddel. Når du ikke bruger din dug, anbefaler vi, at du ruller den op på et rør eller kosteskaft. Du undgår folder, og det får din dug til at holde længere.