Dansk Tema - focus på sprog, bogstaver og samvær i hverdagen - InfoWop samtaledug incl. idehæfte

Denne samtaledug er primært beregnet til børn fra 5 år.
Det danske sprog og bogstaver er det centrale emne på denne samtalevoksdug. Hele alfabetet er med såvel store som små bogstaver. Desuden er der mange interessante illustrationer i glade farver, så der inspireres til samtaler, som er naturlige temaer i arbejdet med børn. Eksempler på nogle emner på dugen:
● Bogstaver - små og store   ● Humør   ● At være en ven   ● Måneder, årstider og vejr   ● Påklædning    Tid 

6 vare(r)

pr. side

 • Samtaledug - Dansk Tema incl. idehæfte, fra 5 år - Ca. 1,2 meter med 1 x mønster

  299,00 kr.
 • Samtaledug - Dansk Tema incl. idehæfte, fra 5 år - Ca. 2,4 meter, mønster på midten

  499,00 kr.
 • Samtaledug - Dansk Tema incl. idehæfte, fra 5 år - Ca. 2,4 meter med 2 x mønster

  499,00 kr.
 • Samtaledug - Dansk Tema incl. idehæfte, fra 5 år - Ca. 3,6 meter med 3 x mønster

  719,00 kr.
 • Samtaledug - Dansk Tema incl. idehæfte, fra 5 år - Ca. 4,8 meter med 4 x mønster

  949,00 kr.
 • Info Wop idehæfte til Dansk Tema samtaledug

  59,00 kr.

6 vare(r)

pr. side

Sprog og bogstaver

Når denne samtaledug ligger på bordet, lægges der først og fremmest op til at samtale om bogstaverne. Man kan lade fingrene følge hvert enkelt bogstav, man kan forme bogstaverne i modellervoks – eller hvorfor ikke forme dem i dej, som bages og spises senere? Man kan udvikle den taktile sans ved at forme bogstaverne i mange forskellige materialer med de mindre børn, så de oplever og lærer på mere end én måde.

Ved alle bogstaver er fine illustrationer af ting, der begynder med det pågældende bogstav, så man kan lege med både form og lyd af hvert enkelt bogstav. At øve begyndelsesbogstav er en super god træning for de mindre børn – dér begynder ofte forståelsen for at bogstaver kan noget vigtigt. De fleste børn lærer hurtigt begyndelsesbogstavet i deres eget navn, og så er de i gang!


Sociale kompetencer

På midten af dansk-dugen er der en række illustrationer af børn i forskellige situationer. Disse illustrationer relaterer til forskellig adfærd, som børnene alle vil genkende. Der er derfor lagt op til samtaler om de forskellige illustrerede børns sindsstemning, udtryk mm. Derfra er det indlysende at drage paralleller til børnene selv – måske til en nylig konflikt, en god oplevelse, eller hvordan man er en god ven.

Det er ifølge mange pædagogiske forskeres viden særdeles vigtigt for barnets evne til at indlære og i det hele taget at fungere som menneske at det lærer at mærke egne følelser og at snakke om dem. Igennem samtalerne kan den voksne i fællesskab med barnet hjælpe til positiv adfærd og forståelse. Også forståelsen af andres følelser og adfærd er vigtig – således kan man hjælpe hinanden til et opbyggende og sundt fællesskab. Målet kan være at lære barnet at sætte ord på, hvordan det har det – og som noget endnu større at lære at bede om hjælp, hvis det har brug for det. Gode kammerater og gode venner har alle mennesker – små som store – brug for.

Midt på dugen er en illustration, man kan kalde humørbarometeret. Der er fem forskellige farver, og ansigternes udtryk på hver enkelt farve er nem for børnene at forstå. Det kan f.eks. bruges til at hjælpe barnet med at sætte ord på, hvordan de hver især har det lige nu, i morges eller på deres fødselsdag.