Basisviden - Samtaledug med året, tiden og andre begreber fra hverdagen

Børns logik er nogle gange uimodståelig og sjov.

For de tænker egentlig vældig logisk. Når en drømmeseng bliver til en liggestol, forstår vi jo godt hvorfor barnet kalder den sådan – det ER jo en slags stol man også kan ligge i.

Samtaledug med mange begreber.

På samtaledugen med basisviden er der rigtigt mange begreber, som for voksne er indlysende, men for børn er de ofte ganske abstrakte.
Midt på basisdugen ser man et bredt bånd, hvor årstiderne er illustreret. Derudover er der på den ene side f.eks. tallene, som er illustreret med mængder. Der er også hænder - højre og venstre – hvor barnet kan lægge sine egne hænder ovenpå og man kan snakke om højre og venstre – og om alle mon bruger den samme hånd til at børste tænder, tegne eller kaste med en bold. Der er en fin kant med former og faconer, som kan give anledning til mange gode snakke og føre til at skulle tegne de enkelte figurer, lave dem med børnene selv på gulvet eller måske forme i modellervoks.
På linjen med tal er der tegnet mennesker i forskellige aldre. For et mindre barn kan en voksen på 25 sagtens blive skudt til at være 98! Begreber omkring tal og mængder er diffuse for mindre børn, så det er altid fint at arbejde med det, så bevidstheden hele tiden øges.

6 vare(r)

pr. side

 • Samtaledug - Basisviden incl. idehæfte, fra 3 år - 1,25 meter med 1 x mønster

  299,00 kr.
 • Samtaledug - Basisviden incl. idehæfte, fra 3 år - Ca. 2,5 meter, mønster på midten

  499,00 kr.
 • Samtaledug - Basisviden incl. idehæfte, fra 3 år - Ca. 2,5 meter med 2 x mønster

  499,00 kr.
 • Samtaledug - Basisviden incl. idehæfte, fra 3 år - Ca. 3,75 meter med 3 x mønster

  719,00 kr.
 • Samtaledug - Basisviden incl. idehæfte, fra 3 år - Ca. 5,0 meter med 4 x mønster

  949,00 kr.
 • Info Wop idehæfte til samtaledugen Basisviden - lidt af hvert

  59,00 kr.

6 vare(r)

pr. side

Sociale relationer

Også på basisdugen er der illustrationer, hvor børn indgår i sociale relationer med hinanden. De sociale kompetencer bør styrkes og der bør foregå en bevidstgørelse om dem, så derfor er der på samtaledugene altid illustrationer, hvor børn interagerer med hinanden.