Damaskduge

Damaskduge

Flotte damask duge i høj kvalitet - til dig, der sætter en ære i at dække et flot bord

Damask duge

Damaskduge er stofduge med damaskvævning - også kaldet jacquard-vævning. Mønstret i damask er vævet direkte ind i selve stoffet. Det er en særlig (og ret kompliceret) teknik, der giver mulighed for bløde og runde former i dessinet. Dugens mønster fremkommer smukt og diskret af kontrasten mellem mat og blankt. Dette er unikke egenskaber for damaskduge. Dog betyder garntype og bomuldskvalitet meget for vævningens kvalitet. Det er den klassiske dug skabt gennem en traditionsrig teknik - kombineret med nyt og moderne design. Vores duge produceres på udvalgte fabrikker i Europa, som lever op til de europæiske standarder - fx når det gælder indhold af kemiske stoffer.

Voksdugen tilbyder disse damask duge:

Juna – Damask duge

Juna – Bomuldsduge

Engholm – Damask Duge

Compliments – Damask duge

Nappe Jacquard – 100% polyester

 

Damask dug tilbud

voksdugen.dk leverer damaskduge af højeste kvalitet. Vi tilbyder et bredt udvalg af damask duge. Du finder her både moderne og klassiske dessiner af damaskduge i flere forskellige mål - til nogle meget attraktive priser. Se fx vores udvalg af flotte og stilfulde damask duge fra Juna, Engholm eller Bjørn Wiinblad i menuen til venstre. Her finder du eksklusive damask duge til dit spisebord - til hverdag og til fest.

 

Flotte damask duge i høj kvalitet - til dig, der sætter en ære i at dække et flot bord

Vi sælger flest hvide og lyse jacquard vævede damask duge. Men du finder osse flotte duge i farverne sort, grå, blå, natur, rød og lilla. Dugene fås i forskellige størrelser.

 

Vedligehold

Hvis man har spildt på dugen, er det en fordel med en damask dug, der er behandlet med teflon. Overfladebehandlingen sikrer dig ikke alene en flot dug på bordet - men også, at stoffet er smudsafvisende og lettere at holde rent. Husk at vaske mørke farver separat. Kulørte tekstiler vaskes uden optisk hvidt og blegemiddel. For flere informationer om vedligehold, vask og strygning - se yderligere detaljer under de enkelte duge.

 

Betegnelsen damask er en bestemt måde at væve på - jacquard vævning. Ordet damask stammer fra byen Damaskus. Det var de første korsriddere, der bragte de smukke tekstiler med til Europa. Den specielle vævemetode betyder, at mønstret i dugen fremstår med skiftevis matte og blanke flader.

Juna – Damask duge